Sälja Bostad

Vill Du sälja? Att sälja med Bostad Västerås, Värdering 

 

 

 

 

 

En trygg, smidig och framgångsrik försäljning

Funderar du på att sälja din bostad? Ta hjälp av oss så ser vi till att det blir din bästa affär.

Det vikigaste för oss är att du får en trygg och smidig försäljning där vi hjälper dig att få ut det mesta av din bostadsaffär. Med ett genuint intresse och stort engagemang för dig som kund och din viktigaste affär arbetar vi alltid dedikerat för att du ska känna dig nöjd genom hela säljprocessen.

Det är en process att sälja en bostad men använder du oss som mäklare så tar vi hand om det krångliga åt dig. För att du ska vara bekant med säljprocessen och hur det går till när vi säljer din bostad kan du läsa en kort beskrivning av varje steg här nedan. 

Värdering och avtal

Det första steget är att vi kommer ut till din bostad och gör en kostnadsfri värdering. Därefter skriver vi ett avtal som under en viss period ger oss möjlighet att förmedla din bostad. I avtalet kan du som säljare välja att lägga till en dolda-fel-försäkring som ger dig trygghet om eventuella dolda fel framkommer efter försäljning. Därefter planerar vi in visningarna, en fotograf kommer och tar bilder och vi går igenom texter till annonsen.

Exponering

Nu är det dags att lägga ut din bostad till försäljning. Vi annonserar på Hemnet.se som är den mest använda bostadstjänsten i Sverige. I VLT annonserar vi oftast två gånger per vecka, torsdagar och lördagar. Vi har även annons på Blocket Bostad och på Booli där du kan se både bostäder som är till salu och slutpriser på tidigare sålda bostäder i området. Till sist så lägger vi även ut annonsen på vår hemsida och vår Facebooksida, två platser som har många besökare.

Visningar

Därefter håller vi visningar av din bostad. Det är upp till dig som säljare att bestämma om det ska vara öppen- eller stängd visning, men vi ger dig självklart råd och vägledning. Vi som mäklare håller i visningarna och svarar på intressenternas frågor. Vi kan visa din bostad när det passar dig och även under kvällar och helger, för att få så många intressenter som möjligt.

Budgivning

När det sedan är dags för budgivning kan du som säljare välja om du vill ha en öppen eller sluten budgivning. Du som säljare bestämmer i samråd med mäklaren om det ska vara budgivning och hur den ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Det är du som säljare som bestämmer till vem du vill sälja och till vilket pris.

Köpekontrakt

När vi tagit emot alla bud och du som säljare har bestämt vem du vill sälja bostaden till så bokar vi en tid för att skriva ett köpekontrakt. Vi kontrollerar att köparen har finansieringen klar och ser till att du får en handpenning på vanligtvis 10 % av köpeskillingen.

Köparens besiktning

Efter kontraktet är skrivet bereds köparen möjlighet att besiktiga fastigheten. Lagen säger att köparen köper det han eller hon ser, det är därmed viktigt att köparen är noggrann med sin besiktning. Lagen säger också att säljaren inte får underlåta att informera om eventuella skador på bostaden som den är medveten om.

Tillträde

Vid tillträdet av bostaden träffas vi på antingen köparens bank eller på mäklarens kontor. Då löser vi dina lån och för över eventuellt överskott till din bank. Samtliga nycklar överlämnas och du och köparen skriver under att affären är klar.

Skatteuträkning

Det är inte helt lätt att deklarera en bostadsförsäljning med alla blanketter som ska fyllas i. Vi hjälper dig därför gärna med att räkna ut eventuell skatt och kommer med rådgivning om hur du på rätt sätt deklarerar din bostadsförsäljning.